Καινοτόμες δράσεις από την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024

αναρτήθηκε σε: Uncategorized, Καινοτόμες δράσεις | 0
  1. Παρουσίαση προβολής (ppt) αφιερωμένη  στον  Μακεδονικό Αγώνα  με αφορμή την εκδήλωση μνήμης για τον θάνατο του Παύλου Μελά (13 Οκτωβρίου). Την παρουσίαση μπορείτε να την βρείτε εδώ
  2. Παρουσίαση προβολής (ppt) με αφορμή την ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου (50 χρόνια από την εξέγερση). Την παρουσίαση μπορείτε να την βρείτε εδώ
  3. Στο 1ο Γυμνάσιο Περαίας  στο πλαίσιο του Προγράμματος  Πρακτικής Άσκησης – Β’ Σπείρα (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο 2023-24) με υπεύθυνη την καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Παπαδοπούλου Βασιλική πραγματοποιείται πρακτική άσκηση φοιτητών /τριών του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. ,  με στόχο την εξοικείωσή τους  σε θέματα Διδακτικής της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας  και  οργάνωσης σχολικής μονάδας.
  4. Πραγματοποιείται εθελοντική εξατομικευμένη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές /τριες  (πρόσφυγες, μετανάστες, ρομά) εκτός ωρολογίου προγράμματος με σκοπό την ομαλή ενσωμάτωσή τους στη σχολική διαδικασία.
  5. Στο 1Ο Γυμνάσιο Περαίας υλοποιείται   πιλοτικό  πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης στο   πλαίσιο Αγωγής Υγείας στο Αειφόρο σχολείο με τίτλο : «Μη θυμώνεις, σκέψου…έλα να βρούμε τη λύση μέσω της Διαμεσολάβησης» με στόχο οι μαθητές/τριες να επιλύουν μόνοι τους τις  διαφορές  που προκύπτουν.